Bakırköy Adliyesi'nde Sakallı Giriş Yasağı !

Bakırköy Adliyesi’nde yer alan icra dairelerinin kapısına “sakallı giriş yapılması yasaktır!” yazısı asıldı.

Odatv’nin haberine göre Bakırköy Adliyesi’nin içinde yer alan icra dairelerinin giriş kapısına “sakallı giriş yapılması yasaktır!” yazısı asıldı. Yazının asılmasının ardından icra dairelerinin olduğu bölüme avukatlar da dahil sakalı olan kimse alınmamaya başlandı.

İcra dairelerinde dava ve icra takibi yapacak olan bazı sakallı avukatlar içeriye alınmadı.

Kapıya asılan “Sakallı giriş yapılması yasaktır! Kurallara uymayanlar idari işlere bildirilecektir” yazısına tepki gösteren avukatlar, kılık kıyafete bakılarak muamele yapıldığına dikkat çekti.

Uygulama yeni, zihniyet eski

Türkiye’de resmi mercilerin çalışanların ve hizmet alan kişilerin kılık ve kıyafetlerine müdahalesinin tarihi eskiye dayanıyor. Bilindiği gibi hem hizmet veren hem de hizmet alan taraflara yıllarca uygulanan başörtüsü yasağı ancak geçtiğimiz yıllarda kalkmıştı. Nisan ayının başında ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova’da yer alan Termal Fen Lisesi’nde çalışan matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ü sakallarından dolayı ‘dilenciye’ benzeterek aşağılamış, Serkan Öz ertesi hafta kendisine destek için düzenlenen dayanışma yürüyüşünde olayların etkisiyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

 

islamianaliz

Güncel Haberleri

Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı
Suudi Arabistan, 15 aydır hukuksuzca alıkoyduğu akademisyen Muhammed Ali Çağlar'ı serbest bıraktı