Bahçeli'den Gülen'e çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Fethullah Gülen'e Başbakan Erdoğan'la hesaplaşması için 'Türkiye'ye dön' çağrısı yaptı. Bahçeli, "Sayın Gülen, 'Ben geldiğimde nereye kaçacaksın' diye sormalı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir basın toplantısı düzenleyerek Gazze'deki saldırılar, cumhurbaşkanı seçimi ve emniyete yönelik operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli operasyonla ilgili yorum yaparken ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e çağrıda bulundu:
"Erdoğan giderayak bu operasyonlarına hızlı bir şekilde devam etmelidir. Operasyonlar dolaşıp dolaşıp kendine dolanacaktır. Özellikle Pensilvanya'ya sesleniyorum. Sayın Fethullah Gülen Bey, Türkiye’ye geliniz. 12 yıllık AKP iktidarının 10 yılını yüzleşeceğini ifade ediniz. 'Her şeyi açıkladığımda bakalım sen nereye kaçacaksın' diye sorması lazım."
'Hırsızlığı kapatmak için yapıldı'
MHP lideri Devlet Bahçeli emniyetteki son operasyonun, bazı bakanların adının da karıştığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun üzerini örtmek için yapıldığını savundu: 
"Emniyet mensuplarını kelepçeyle gözaltına alması rüşveti kapatmaktan başka bir şey değildir. Türk askerinden sonra Türk polisi de feda edilmiştir. Hırsıza, uğursuza gösterilmeyen güç gösterisi emniyet adamlarına gösterilmiştir. Erdoğan’ın yeni Türkiye’si hüsran ve yenilgidir." 
Bahçeli, polise yönelik operasyonun Ağustos ayının sonunda yapılacak Yüksek Askeri Şura sürecinde askere de sıçrayacağı yönündeki iddaları da değerlendirdi: 
"Recep Tayyip Erdoğan, elinde bir fırsat varken nereye kadar gidiyorsa gitsin, sonunda bir yerde duracak. Çünkü o gün korku, panik içerisinde olacak. 'Ben ne yapıyorum, her şey bana yöneliyor, benden hesap soracaklar' korkusuyla yaşayacaktır. Allah nasip eder tek başına iktidar olduğumuzda veya siyasi şartla koalisyonu gerektiriyor, koalisyon ortağı olarak iktidar sorumluluğu üstlendiğimde Recep Tayyip Erdoğan'ın yedi sülalesinden hesap soracağım."
Cumhurbaşkanlığı seçimi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli cumhurbaşkanı seçimini Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kazanacağını iddia etti. "Erdoğan ne yaparsa yapsın 10 Ağustos'ta ekmek kazanacak. Ekmel Bey huzur, aday Erdoğan hazımsızlık, Ekmel Bey çare, eğilmiş başlar ve entrikalar için Erdoğan cümle kapısıdır" dedi. Bahçeli üç adayın televizyona çıkarak eşit şartlarda görüşlerini aktarması gerektiğini söyledi. Bahçeli bunun neden mümkün olmadığını şöyle anlattı: 
"Korumalarından, yandaşlarından sıyrılamayan Erdoğan'ın yalnız televizyona çıkma alışkanlığından kurtulması oldukça zordur. Çünkü kendisine soru, pazarlıklı sorulmaktadır, cevaplar pazarlıklı verilmektedir. Dünyayı kendi çevresinde görmektedir. Nasıl olacak da Selahattin Bey ile Ekmel Bey karşısında Türkiye'nin meselelerini tartışacaktır. Dili tutulur."
'MHP meydanlarda yok' eleştirisi
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik "meydanlarda yok" eleştirisini de yanıtladı: 
"Senin baktığın yerde elbette biz olmayız. Senin olduğun zeminde biz olmayız. Senin gözlerin haine alışkındır. Senin kulakların ayak sayma makinasından seslere duyarlıdır. Senin fıtratın harama yatkındır. Bizim nerede durduğumuzu halkımız görmektedir."
Bahçeli "Ne zaman alanlara ineceksiniz " sorusunu yanıtlarken de medyanın partisine yönelik tavrını eleştirdi:
"MHP alanın dışında değildir ki, alana ne zaman ineceğimizi soruyorlar. Biz alandayız. Partililerimiz il, ilçe, köy ve mahalle olarak dolaşıyorlar. Bunları medya olarak takdimde güçlük çekiyorsunuz. Çünkü sabahtan akşama kadar 'Aday Recep' diyorsunuz başka bir şey görmüyorsunuz. Hal böyle olunca MHP’nin nerede olacağını nereden bileceksiniz siz? Sizi bayramlaşma merasimlerimize çağırıyoruz. Orada taban mı, tavan mı göreceksiniz."
'Erdoğan eşittir Öcalan'
Erdoğan'ın salı günü yaptığı grup konuşmasında herkesten helallik istediğini hatırlatan Bahçeli, "Şehitlerimiz haklarını haram etmektedir" dedi ve nedenini açıkladı: 
"Çünkü Erdoğan PKK’nın kostüm değiştirmiş bir çehresidir. İmralı masasıdır Erdoğan. Erdoğan eşittir Öcalan’dır. Erdoğan Kandil süsü, İmralı Limanı, Oslo masasıdır. Ezcümle Erdoğan milletin değil PKK’nın, HDP’nin, IŞİD'in, İsrail'in, Ermenistan'ın, Haçlı meselesinin taşeronudur. "
Gazze'ye yönelik saldırılar
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına İslam dünyasının suskun kaldığını söyleyen Bahçeli, Batı ülkelerini de eleştirdi.
"Saldırılar İslam ülkelerinin perişanlığını, uyuşukluğunu teyid etmiştir. Masumlar can verirken Arap İslam alemi duyarsızlığa, ilgisizliğe gömülmüştür. Sömürgeci ülkeler üç maymunu oynamaktadır. İsrail’in saldırıları insanlık vicdanını kanatırken Batılı ülkeler cinayet tarafında yerini almıştır."
Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hiçbir meseleye müdahil olmadığını ve yön vermediğini, İsrail'e göstermelik bir kızgınlık gösterdiğini savundu. Bahçeli, "Aday Erdoğan Türkiye'nin saygınlığını zedelemektedir, Filistin davasına zarar vermektedir, mazlumların feryadını iç siyasete malzeme yapmaktadır. Erdoğan Gazzeli yavruların ölüme terk edilmemesi için hangi somut katkıyı sunmuştur? Hangi yaraya merhem olmuş, hangi acıya çare üretmiştir? İsrail Müslümanlara göz açtırmazken Erdoğan ne yapmıştır? "diye sordu.
Kaynak: Al Jazeera

Güncel Haberleri

KFC’ye Malezya’da Büyük Şok
Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı