Azerbaycan"ın ticaretteki en büyük ikinci ortağı İsrail

İsrail’in Bakü Büyükelçisi Artur Lenk, İsrail’in Azerbaycan’ın ticaretteki en büyük ikinci ortağı olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

İsrailli ve Azerbaycanlı işadamlarıyla yaptığı bir toplantıda konuşan İsrail'in Bakü Büyükelçisi Artur Lenk, İsrail'le Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 2 milyar 300 milyon Dolar'a ulaştığını açıkladı.

İsrail'in Bakü Büyükelçisi Artur Lenk, geçen yıl Azerbaycan'n İsrail'e 1.5 milyar Dolarlık petrol ihraç ettiğini ve İsrail'den 80 milyon Dolarlık ithalat yaptığını ifade etti.

İsrailli yetkililer daha önce de petrol ihtiyaçlarının yüzde 45'inin Bakü-Ceyhan petrol boru hattı yoluyla Azerbaycan'dan tein edildiğini açıklamıştı.

YDH

Asya Haberleri

ABD'ye ait F-35, İran hava savunması tarafından vuruldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor
“Sadık Vaat 4”ün 53. dalgası: Al Dhafra Hava Üssü hedef alındı
Hürmüz çıkmazı… İran boğazı Washington için nasıl tuzağa çevirdi?
İşgalci ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaş, Washington'ın kaynaklarını tüketiyor ve Çin'in Asya'daki etkisini güçlendiriyor.