Irak'ın güneyinde konuşlanan Avustralya askeri gücünün sayısının artıralacağı ancak bunun ülkedeki iç savaş endişesiyle alınmış bir karar olmadığı bildirildi.
Avustralya Savunma Bakanı Brendan Nelson bugün yaptığı açıklamada, Al-Muthanna eyaletinin Tallil bölgesinde üslenen Avustralya birliğine 38 yeni askerin daha katılacağını belirtti.
Nelson, Sidney'de düzenlediği basın toplantısında, Irak'a takviye güç gönderilmesinin, bu ülkenin iç savaş yaşadığının kabulü manasına gelmediğini kaydetti.
ABD'nin Irak'ı işgale başladığı 2003 tarihinden bu yana koalisyon gücüne 2 bin asker gönderen Avustralya'nın Irak'ta hala 900 kişilik bir birliği bulunuyor
Avustralya Irak'taki Asker Sayısını Artırıyor
Irak'ın güneyinde konuşlanan Avustralya askeri gücünün sayısının artıralacağı ancak bunun ülkedeki iç savaş endişesiyle alınmış bir karar olmadığı bildirildi.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı