Arınç'tan Bakanlar Kurulu açıklaması

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası hükümet sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Arınç, Meclis'te görüşmesi devam eden kanun tasarıları olduğunu bu nedenle Meclis tatili tarihinin değişebileceğini söyledi. 

Ayrınca, Avrupa Birliği bakanlığı ile birlikte Dışişleri Bakanlığı'nın sunumları olduğunu, Irak ve Suriye konularının ele alındığını açıkladı.

Arınç satır başları ile şunları söyledi:

KÜRT DEVLETİ İDDİASI

Irak'ın parçalanmasına yönelik gelişmeleri değerlendiren Arınç, Netenyahu'nun Kurt devleti ile ilgili sözlerini de değerlendirerek "İsrail çevresindeki devletler ne kadar küçük olursa İsrail o kadar rahat edecektir. Ancak bu İsrail'in tamamının görüşü değildir. Ayrıca onun böyle söylemiş olması bunun gerçekleşeceği anlamına gelmez. Irak'ta bir devlet var. 

Bizim sadece Kerkük'te sıkıntı yok. Kerkük'te Türkmenlerle birlikte başka unsurlar da var. Biz Kerkük'ün aynı konumunun devamından yanayız.  Neçirvan Barzani Türkiye'ye geldiğinde Türkiye tezini onlara iltemiş, onlar da buna sadık kalınacağını ifade etmişlerdir. 

ÇÖZÜM SÜRECİ

-Selahattin Demirtaş'ın adaylığı beklenen birşeydi. CHP ve MHP adayını belirlemişti. Yarın da AK Parti'nin adayı açıklanacak. Başka adaylar da çıkabilir. CHP'de 21 milletvekili imza atmamıştı. Sanırım başka aday çıkaramayacaklar. 

Çözüm sürecine ilişkin 6-7 maddelik tasarı Meclis'e sevk edildi. Bununla ilgili eleştiriler olacaktır. CHP açısından bir eleştiri olmamasını temenni ederim.  Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da buna destek vereceğini söylemişti. Umarım Ankara'da söylediğini unutmaz. 

-Bakanlar Kurulu, bir kanunla  sürece yasal zemin oluşturuyor. Bakanlar Kurulu kişilere kuruluşlara yetki verdiğinde bu kurumlar görevlerini yapacaktır. Kamu Güvenliği ve Müsteşarlığı bunun için kurulmuştur. İktidar ve muhalefet bununla ilgili görüşlerini açıklayacak, komisyon ve Meclis'te madde çıkarılması veya eklenmesi de mümkündür. 

-Çözüm sürecinin başlamasından bu yana 15-16 ay geçti. Artık yasal zeminin oluşması zarureti doğmuştur. MHP'nin bu konudaki sözlerini önemli görmüyorum. 

-Dağdan inişler, silahların barıkılıp bırakılmaması,  yargılanma durumları tek tek ele alınacak konulardır.

AK PARTİ'NİN ADAYI

-Cumhurbaşkanı adaylığı ve AK Parti'nin başına kimin geçeceği konusunda üçlü zirve konusunda evet veya hayır diyemeyeceğim. AK Parti'nin adayı bütün dünyanın bildiği bir aday olacaktır. Başbakan, cumhurbaşkanı seçiminden sonra ele alınacağını belirtmişlerdi, bunun doğru olacağı düşüncesindeyim. 

Kaynak: AA

 

 
 

Güncel Haberleri

KFC’ye Malezya’da Büyük Şok
Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı