Arap Kolisyon Yemen Petrolünü Çaldı

Saldırgan Arap koalisyonunun Yemen'e yakıt taşıyan 2 gemiye daha el koyması

Yemen Petrol Bakanlığı, saldırgan Arap koalisyonunun ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ettiğini ve bu koalisyonun bu ülkenin yakıtını taşıyan iki gemiye daha el koyduğunu duyurdu.

Al-Mayadeen haber kanalının aktardığı Isna'ya göre, Yemen Petrol Şirketi sözcüsü Essam Al-Mutawakkul, Suudi Arabistan liderliğindeki saldırgan Arap koalisyonunun daha önce teftiş olmasına rağmen benzin taşıyan iki gemiye el koyduğunu duyurdu.

Al-Mutawakkul açıkladı: Bu iki geminin ele geçirilmesiyle, ele geçirilen gemilerin sayısı 12'ye yükseldi, bunların hepsi Birleşmiş Milletler'den denetlendi ve giriş izni aldı.

Bu eylemi Yemen'deki ateşkesin ihlali olarak nitelendirdi ve petrol ürünleri taşıyan gemilerin ele geçirilmesinin Yemen halkının acılarının artmasına neden olduğunu söyledi.

Yemen petrol bakanlığı sözcüsü, Arap saldırgan koalisyonunun bu eylemi karşısında sessiz kalması nedeniyle Birleşmiş Milletler'i Yemen'deki saldırganlarla işbirliği yapmakla suçladı.

Duşanbe'deki saldırgan Arap koalisyonu, Hudeyde yolunda dizel yakıt taşıyan bir gemiye de el koydu.

Yemen Haberleri

Batı medyası kabul etti: Yemen, Amerikan caydırıcılığını parçaladı
Yemen'de işgalci güçler birbirine girdi
Yemen Devrim Lideri: ABD ve İngiltere destekli Siyonist saldırganlık, sömürgeciliğin yeni evresidir
Ensarullah: Siyonist rejimin Suriye saldırısı tüm ümmete yönelik bir tehdit
Yemen Devrim Lideri: Siyonist rejimin cinayetleri bölgenin uyanışını hızlandırıyor