Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğle saatlerinde başlayan öğrenci eyleminde polis tazyikli su ile müdahale etti.
Yaklaşık 300 öğrencinin üniversite kapısında toplanarak Ak Parti Genel Merkezi'nde yürümek istemesi üzerine polis müdahalesiyle karşılaştı.
Eylem öncesinde yüzlerce polis ve panzerlerle tedbir alan güvenlik kuvvetleri öğrencilerin dağılmaması üzerine tazyikli su ile müdahale etti.
Öğrencilerinde taşla karşılık verdiği eylemde polis eylemcilerin yürümesine izin vermiyor. Müdahale sırasında basın mensuplarının da etkilendiği çatışmada polisin biber gazı kullanmadığı gözlendi.
Yürüyüşü ODTÜ'lü öğrencilerin organize ettiği belirtiliyor ancak, İstanbul'daki olaylı protestoyu gerçekleştiren ve üniversitelerle ilgisi olmayan gruplar da
GÜNLERDİR ÇEŞİTLİ SİTELERDEN ÇAĞRI YAPILIYOR
Söz konusu gruplar, günlerdir internet sitelerinden yaptıkları çağrılarda herkesi gösteriye katılmaya çağırıyor. Bunlar arasında Demokratik Gençlik Hareketi, Öğrenci Kollektifleri, İşçi Partisi'nin Gençlik Kolları, Sürekli Devrim Hareketi ve diğer gruplar yer alıyor. Söz konusu eyleme Ergenekonculara yakınlığıyla bilinen Oda TV de destek veriyor.
HEDEF AK PARTİ
Öğrenci eylemi adı altında gerçekleştirilecek provakasyonun asıl hedefini ise AK Parti oluşturuyor. ODTÜ önünde saat 13.30'da toplanacak grup, daha sonra AK Parti Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçecek. Günler öncesinden hazırlık yapan gruplar, internet sitelerinden yaptıkları çağrılarda şu ifadelere yer verdi;
İSTANBUL'UN TEKRARI
Bugün yapılacak pravokatif eylemin, Aralık ayının 5'inde Dolmabahçe'de gerçekleştirilen provaksyondan tam bir ay sonra yine ayın 5'inde gerçekleştirilecek olması dikkat çekiyor.edinilen bilgilere göre, Ankara polisi yürüyüşün başlayacağı ODTÜ çevresi, yürüyüş güzergahı ve AK Parti Genel Merkezi önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Polisin yürüyüşe izin vermedi.