Almanya'nın bir gözü Balkanlarda

Almanya'nın bir gözü Balkanlarda

Konferansta Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan’ın yanı sıra Balkan ülkeleriyle Avrupa Birliği (AB) arasındaki diyalog sürecinin geliştirilmesi için çalışan AB üyesi Slovenya ve Hırvatistan da katıldı.

Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel (SPD) konferansın açılış konuşmasında Balkan ülkelerindeki gelişmelerden dolayı övdü, ancak reformların devamı gelmesi gerektiğini belirtti.

Bilindiği gibi Merkel geçen ay Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde düzenlenen Balkan Zirvesi’ne katılıp ülkelerin liderlerini Berlin’e davet etmişti.

Berlin’deki temaslarda Gabriel’in yanı sıra Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier (SPD) ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da hazır bulundu.
Etiketler: almanya

Güncel Haberleri

Bilal Erdoğan: Geçmişte Müslümanlara soykırım yapıldı. Artık yapamazlar; çünkü Erdoğan var.
Atasoy Müftüoğlu: ABD'de İran Karşıtlığının Temellerinin Atıldığı Kritik Toplantı
Tom Barrack'tan Epstein itirafı
Arıkan'dan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine tepki: Türkiye, İran'a karşı İsrail'e lojistik mi sağlayacak?
Erdoğan’dan kritik karar: Yabancı ülkelere ait askeri malzemelerin transit geçişine izin!