Almanya'da Müslümanlara taciz!

Almanya'da Müslümanlara karşı ülke çapında düzenlenen operasyonlarda, 16 binanın arandığı ve 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.



Almanya'da Müslümanlara karşı ülke çapında düzenlenen operasyonlarda, 16 binanın arandığı ve 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bavyera Eyaleti Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Neu-Ulm, Ulm, Sindelfingen, Bonn, Berlin ve Leipzig kentlerinde toplam 16 evin ve dernek bürosunun arandığı, yaşları 25 ve 47 arasında değişen, çoğu göçmen kökenli 9 Alman vatandaşının suç örgütü oluşturmak ve halkı kışkırtmakla suçlandığı bildirildi.

Açıklamada, şu ana kadar bu kişilerden birinin tutuklanmadığı belirtilirken, güvenlik çevrelerinden alınan bilgiye göre, gözaltına alınan 2 kişinin imam olduğu ifade edildi.

Münih Savcılığı tarafından yürütülen ve 130'dan fazla polisin katıldığı operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin, 2005 yılının Eylül ayından bu yana bir suç örgütü oluşturarak, internet yoluyla ve toplantılarla ülkede yaşayan Müslümanları ve İslâmiyet'e geçen Almanları radikalleştirme çabası içinde olmak ve "cihat" çağrısı yapmakla suçlandıkları kaydedildi.

vakit

Avrupa Haberleri

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı
Okulda cinsiyet değişimi söylemlerine karşı çıkan öğretmen tutuklandı
İtalya'nın İsrail'e desteği halkta grev dalgası yarattı
Almanya’nın Rusya savaşı için gizli planı ortaya çıktı
2000'den fazla çocuk kayboldu