Almanya'da Haç Tartışması

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki okullara haç işaretinin sınıf duvarlarına asılmasının ülke geneline yaygınlaştırılması istemi yeniden tartışma başlattı.

Federal Anayasa Mahkemesi'nin ilgili kararından oniki yıl sonra iktidardaki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) bütün okullarda sınıflara haç işareti asılmasından yana tavır koydu. CDU Genel Sekreteri Ronald Pofalla, "Adında Hıristiyan kelimesini taşıyan bir parti olarak kamusal alanda Hıristiyanlık inancının yansıtılmasından yanayız. Kamusal alana okullar da, mahkemeler de diğer kurumlar da girer" dedi.

Bundan bir ay evvel Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisi Genel Sekreteri Markus Söder de yaptığı bir açıklamayla okul sınıflarına başörtüsünün değil, haç işaretlerinin ait olduğunu söylemişti. Her iki politikacı da Almanya'da öncü kültürün öne çıkarılarak göç ve entegrasyon politikasının gerçekleştirilmesi gerektiği yönündeki görüşleriyle tanınıyor.

Avrupa Haberleri

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı
Okulda cinsiyet değişimi söylemlerine karşı çıkan öğretmen tutuklandı
İtalya'nın İsrail'e desteği halkta grev dalgası yarattı
Almanya’nın Rusya savaşı için gizli planı ortaya çıktı
2000'den fazla çocuk kayboldu