Afganistan'da Taliban, 2 Alman rehineyi istekleri yerine getirilmediği için öldürdüğünü duyururken, bir yalanlama da Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.
Almanya Dışişleri Bakanı Franck-Walter Steinmeier, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, rehinelerden sadece birinin içinde bulunduğu esaret koşullarına dayanamadığı için öldüğünü, diğerinin hayatta olduğunu belirtti.
Steinmeier, "Şimdi, diğer Alman rehinenin hayatını kurtarmak söz konusu" diye konuştu.
Taliban bugün 2 saat arayla 2 Alman rehineyi istekleri yerine getirilmediği için öldürdüğünü açıklamış, Afganistan Dışişleri Bakanlığı haberi yalanlamıştı.
Afganistan dışişleri bakanlığı sözcüsü Sultan Ahmed Bahin, Afganistan'ın güneyinde geçen çarşamba kaçırılan rehinelerden birinin kalp krizi sonucu öldüğünü, diğerinin hala hayatta olduğunu bildirmişti.
Almanya Zorla Rehinesini Öldürtecek
Afganistan'da Taliban, 2 Alman rehineyi istekleri yerine getirilmediği için öldürdüğünü duyururken, bir yalanlama da Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.
Afganistan Haberleri
Kızılhaç: Afganistan'da acil yardıma ihtiyaç var
Afganistan'da Bombalı Saldırı!
Tekfirci Teröristler Katliam Yaptı!
Muttaki: Afganistan'da Şiiler ve Sünniler arasında nifak yaratma çabaları başarısızlıkla sonuçlanmıştır
Moskova’dan Flaş Taliban Kararı