Irkçı olarak bilinen Özgürlükçüler Partisi'nden (FPÖ) Graz Belediye Başkanı Adayı olan Dr. Susanne Winter, Hz. Muhammed, İslam ve kutsal kitap Kur'an-ı Kerim hakkında çirkin sözler sarfetti.
Avrupa'da İslam dini ve Hz. Muhammed'e yönelik çirkin saldırılar, seçim malzemesi yapılmaya devam ediyor. Avusturya'daki yerel seçimlerde ırkçı FPÖ'nün Graz Belediye Başkan Adayı Winter, Hz. Muhammed'in toprak ağası olduğunu ve Kuran-ı Kerim'i sara nöbeti geçirdiği esnada yazdığını ileri sürdü. Hz. Muhammed'i çocuk sapığı olmakla itham eden Winter, İslam'ın da totaliter bir rejim olduğu iddiasında bulundu.
FPÖ Genel Başkanı Heinz Christian Strache de, Winter'in sözlerini 'düşünce özgürlüğü' diye savunurken, seçmenlere Avrupa Birliği (AB) ve İslam'a karşı FPÖ'yü desteklemeleri çağrısında bulundu.
Öte yandan, Avusturya devlet televizyonu ORF2, ana haber bülteninde birinci haber olarak yer verdiği olayı izleyicilerine, "FPÖ'nün Graz Belediye Başkan Adayı Winter, Müslümanlar'ı kızdırdı. FPÖ'den, İslam'a karşı yeni bir yüz daha çıktı" diye duyurdu.
Allah Rasulü'ne Çirkin İftira ve Hakaret
Avusturya'da, bir seçim kampanyasında İslam dini ve Hz. Muhammed'e ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırıda bulunuldu.
Avrupa Haberleri
Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı
Okulda cinsiyet değişimi söylemlerine karşı çıkan öğretmen tutuklandı
İtalya'nın İsrail'e desteği halkta grev dalgası yarattı
Almanya’nın Rusya savaşı için gizli planı ortaya çıktı
2000'den fazla çocuk kayboldu