Alemdaroğlu, Yaş ve Sağlık Durumundan Serbest

Hakim tutanağına göre, suç vasıfları ve deliller dikkate alındığında tutuklanması gerektiği ancak yaşı ve sağlık durumu nedeniyle serbest bırakılmasına karar verildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak, savcılıkta sorgulanan ve ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Alemdaroğlu'nun hakim tutanağına göre, suç vasıfları ve deliller dikkate alındığında tutuklanması gerektiği ancak yaşı ve sağlık durumu nedeniyle serbest bırakılmasına karar verildi.
Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun serbest kalmasının, yaşı ve sağlık durumu sebebiyle olduğu ortaya çıktı. Nöbetçi mahkeme tutanağının karar kısmında, Kemal Alemdaroğlu'nun, hakkındaki suç unsurları ve deliller dikkate alındığında tutuklanması gerektiği ancak yaşı ve sağlık durumu nedeniyle serbest bırakılmasına karar verdiğini belirtildi. Tutanakta Alemdaroğlu için bu nedenle yurtdışına çıkış yasağı konulduğu ve her ayın 1 ile 15'inde bağlı bulunduğu karakola giderek imza atması konusunda karar verildiği öğrenildi. Mahkeme, Alemdaroğlu'nun imza atmaması halinde tutuklanabileceğini de tutanağa geçirdi.

Güncel Haberleri

İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın