Ahraru'ş Şam yeni Lideri Belli Oldu

Suriyeli muhalif örgüt Ahraru'ş Şam Hareketi Şura Meclisi Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, "Muhenned el-Mısri'nin görev süresinin dolması üzerine yapılan istişare neticesinde Ali Ömer'in hareketin yeni lideri olması kararlaştırıldı." ifadelerine yer

Suriyeli muhalif örgüt Ahraru'ş Şam Hareketi Şura Meclisi Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, "Muhenned el-Mısri'nin görev süresinin dolması üzerine yapılan istişare neticesinde Ali Ömer'in hareketin yeni lideri olması kararlaştırıldı." ifadelerine yer verildi.
 
Ülkede Mart 2011'de rejim karşıtı gösterilerin başladığı ilk anda kurulan hareket en fazla yayılan ve en düzenli örgütlenen yapı olarak biliniyor.
 
İdlib çevresinden Şam yakınlarına, Dera'dan diğer bölgelere kadar yayılan hareket, kendisini rejim karşıtı en büyük çatı oluşum olarak tanımlıyor.

Suriye Haberleri

Irak’taki “İslami Direniş Koordinasyonu”ndan Suriye Rejimine Sert Uyarı
Al Sana Suriye Devrimi! Siyonistler Suriye'de çocukları kaçırdı
Ahmed Şara, Saddam Hüseyin'in kızı ile görüştü
Bakan Göktaş: Tüm bilgilerimiz zaten ABD'nin elinde değil mi?