Devlet televizyonunun haberine göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhsin Telai, Ahmedinejad'ın davetini sunmak üzere yarın Ankara'ya gidecek.
Başkent Tahran'da 11 Martta yapılacak 10. ECO Zirvesi için diğer üye ülkeler Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan cumhurbaşkanlarının da davet edileceği belirtildi.
Teşkilata üye 10 ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen liderler zirvesinden önce 18. ECO Dışişleri Bakanları Toplantısının yapılması planlanıyor.
Her iki yılda bir üye ülkelerden birinde düzenlenen liderler zirvesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmeler konusunda da değerlendirmeler yapılıyor.
Ahmedinejad'dan Gül'e İran daveti
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) zirvesine katılmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İran'a davet etti.
İran Haberleri
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor