Ahmedinejad Yeni ABD Başkanını Açıkladı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD'de Demokrat Parti'den aday olmak için yarışan Hillary Clinton ve Barack Obama'nın başkan olamayacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili yorumda bulundu. Mehr ajansının haberine göre Ahmedinejad, Hindistan ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine ABD'deki başkanlık seçimlerini değerlendirdi. Amerika'daki seçimlerin dünya meseleleri üzerine etkisi olmadığını söyleyen Ahmedinejad, bu seçimin İran için de bir değişikliğe yol açmayacağını kaydetti.

Demokrat Parti'de başkan adaylığı için yarışan Clinton ve Obama'ya şans tanımayan Ahmedinejad, Amerika'da bir zenci veya bir kadının başkan olamayacağını söyledi. İran lideri, ABD'de seçimlerin 'başka yöne' yönlendirildiğini savundu.

Mahmud Ahmedinejad; Pakistan, Sri Lanka ve Hindistan'ı kapsayan gezisini tamamlayarak bu sabah Tahran'a döndü.

İran Haberleri

İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor