Ahmedinejad: Washington'un Yöntemi Yanlış

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurulu toplantıları için geldiği New York'taki ilk açıklamalarında, İsrail'i işgalci olmakla ve ırkçılıkla suçladı.

New York ziyaretinin başında Siyonizm karşıtı bir Yahudi grubun önde gelen isimleriyle görüşen Ahmedinejad, Washington'daki Ulusal Basın Kulübüyle video konferans aracılığıyla basın toplantısı düzenledi.

Ahmedinejad, ''İsrail rejimini, işgal ve ırkçılık üzerine kurulduğu için tanımıyoruz'' dedi ve Suriye ile Lübnan'ı işaret ederek, İsrail'in sürekli olarak komşularına saldırdığını söyledi. İran Cumhurbaşkanı, ''İsrail, insanları öldürüyor, insanları evlerinden sürüyor'' diye konuştu.

ABD'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Ahmedinejad, Washington'ın dünyayı yönetmeye çalışma biçimine karşı olduklarını, bu yöntemin yanlış olduğunu düşündüklerini belirterek, ABD'nin yönteminin savaşa, ayrımcılığa ve kan dökülmesine yol açtığını söyledi.

İran Haberleri

İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor