Adil UNESCO'dan Yardım İstedi

Ali Haddad Adil UNESCO’dan Mescid’ul-Aksa’nın İsrail tarafından tahrip edilmesinin önünü almasını istedi.

İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi Başkanı Golam Ali Haddad Adil UNESCO"ya gönderdiği mektubunda İsrail rejiminin Mescid"ul-Aksa aleyhinde kanunsuz girişimlerini kınayarak, UNESCO"dan Mescid"ul-Aksa"nın İsrail tarafından tahrip edilmesinin önünü almasını istedi.

Haddad Adil UNESCO Genel Müdürü Koshiro Matsowa"ya gönderdiği mektubunda, İsrail"in bugünlerde kültür ve tarih mirası hakkında uluslar arası konvansiyonlar ve kanunları hiçe sayarak girişimlerini artırdığı vurgulanarak, İsrail"in UNESCO tavsiyelerini hiçe sayarak bu projesini yıllardır çeşitli bahanelerle uygulanmaya çalıştığı ve son günlerde İsrail"in bu konuda girişimlerinin çok tehlikeli ve tehdit edre bir konum arzettiği belirtildi.

Haddad Adil"in mektubunda dünyada ilahi dinlerin en önemli merkezlerinden sayılan Kudüs"ün UNESCO kültür mirası listesinin dışında Devletler arası Dünya Mirası Komitesi mektubunda da insanlık mirası olarak tehdit altında olduğu hatırlatılarak, UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan eserin bütün insanlığa ait olduğu ve bu eserlerin korunmamasının birçok önemli boyutunun bulunduğu bildirildi.

Mektup da ayrıca UNESCO"dan milyarlarca bağlısı bulunan ilahi dinlerin barış ve huzurunu tehdit eden İsrail"in Mescid"ul-Aksa"yı tahrip eden girişimlerinin önünün alınması için gerekli önlemelerin alınması istendi.

irna

Filistin Haberleri