AB'nin Sırbistan'la Anlaşmasına Tepki

Bosna-Hersek Devlet Başkanı Haris Saljdzic, Sırbistan ile anlaşma yapan AB'ye tepki gösterdi.

Bosna-Hersek Devlet Başkanı Haris Saljdzic, Avrupa Birliği'nin Sırbistan Hükümeti'yle arasında imzalanan anlaşmayı eleştirdi.

Çarşamba günü imzalanan anlaşmaya göre Avrupa Birliği, Radovan Karadzic ve Ratko Mladiç diğer savaş suçlularının iadesi karşılığında Sırbistan'ın birliğe üyeliğini kolaylaştıracak anlaşmayı imzalamasını eleştirdi.

Saljdzic, Sırbistan Başbakanı Vojislav Kostunica ve hükümetinin savaş suçlularını Lahey'deki Savaş Suçları Mahkemesi'ne teslim etmeyerek ayak sürüdüklerini söyledi.

Haris Saljdzic, Washington'da düzenlediği basın toplantısında Sırbistan Başbakanı'nın Bosna Hersek'teki ayrılıkçı Sırp hareketlerini desteklemekle de suçladı.

Bu arada BM Bosna-Hersek özel temsilcisi Slovak diplomat Miroslav Lajcak, Cuma günü yaptığı açıklamada Bosnalı Sırpların ülkedeki siyasi kriz için önerileri reddetti.

Bosnalı Sırplar, Sırplara daha fazla ayrıcalık tanınması yönündeki çözüm önerileri kabul edilmezse Bosna-Hersek'in tüm devlet kurumlarından çekilmekle tehdit etmişlerdi.

dünya bülteni

Avrupa Haberleri

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı
Okulda cinsiyet değişimi söylemlerine karşı çıkan öğretmen tutuklandı
İtalya'nın İsrail'e desteği halkta grev dalgası yarattı
Almanya’nın Rusya savaşı için gizli planı ortaya çıktı
2000'den fazla çocuk kayboldu