Abdullah Gül: 600 Kişi Hala Mahkum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Şubat mağdurlarına yeniden yargılanma yolu açılması önerisinde bulundu.

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Şubat döneminde brifinglerle yönlendirilen mahkemelerin adil yargılama ilkesinden uzaklaşarak birçok kişiye ölçüsüz cezalar verdiğini ifade etti. Gül, mahkemelerde yargılanan 600 kişinin hâlâ mahkum olduğunu belirtti.


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Şubat mağdurlarına yeniden yargılanma yolu açılması önerisinde bulundu.


Gül, 28 Şubat'ın 21. yıldönümü dolayısıyla Twitter hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:


​"Bugün 28 Şubat'ın üzerinden yirmi yıl geçti. O zamanki olağanüstü dönemde brifinglerle yönlendirilen ve adil yargılama ilkesinden uzaklaşan mahkemeler birçok kişiye çok ölçüsüz cezalar verdiler.


Bunlardan 600'e yakını hâlâ mahkum. Mahkemeler yeniden yargılanma yolunu bu kişilere açarsa haksızlıkların geç de olsa telafisine imkan vermiş olurlar."


 

Güncel Haberleri

Asgari ücrette zam oranı belli oldu
Arakçi: Lübnan’la kardeşlik temelinde ilişkilere yeni bir sayfa açıyoruz
X, Mossad casuslarını ifşa eden hesabı kapattı
Miami pazarlığında ABD Avrupa’yı dışladı
İsrail işgal ordusunda ‘tarihi’ kriz: Binlerce asker kaçtı