ABD'nin Irak'ta Adalet Mücadelesi(!)

ABD sütten çıkmış ak kaşık rolü oynamaya başladı.Maliki bünyesindeki yolsuzluklar araştırılıyor(!)

Irak'taki İşgalci Amerikan'ın Büyükelçiliği tarafından yapılan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki hükümeti bünyesindeki yolsuzluklarla ilgili bir araştırma, Irak İçişleri Bakanlığı ve Irak polis teşkilatının bazı yetkililerinin, Amerikan ordusu tarafından temin edilen binlerce silahın kaybolması olayına karışmış olabileceği iddia ediliyor.
Maliki hükümetindeki yolsuzlukların ele alındığı ve 21 Eylülde açıklanan raporda, çok sayıda yolsuzluk iddiasının hedefindeki bakanlık, "Kanun kisvesinde hareket eden bir suç fabrikası" olarak nitelendiriliyor ve "Bakanlık, adam kaçırma, rüşvet ve hırsızlık gibi suçlar işleyen organize suç işleyenlerin yuvalandığı bir yer olmuş" ifadesi kullanılıyor.

Irak'taki kurumlar bünyesindeki yolsuzluklarla mücadele etmek için kurulan Kamu Namusu Komisyonu (CPI) İçişleri Bakanlığının personeli hakkında 636 soruşturma açmış bulunuyor. Amerikan Büyükelçiliği, soruşturmalardan sadece 6 mahkumiyet çıktığını iddia etti.

İşgal ordusunun sözcülerinden Albay Daniel Williams ise Ocak 2007'de ulusal polis teşkilatının başına yeni bir komutan atanmasının, olayların seyrini değiştirdiğini belirterek, bu yeni komutanın 2 polis birimi, 9 tümen ile 17 tabur şefini değiştirdiğini iddia etti. 




Irak Haberleri

Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı