ABD"nin Irak hükümetine genel af baskısı

ABD’nin Irak hükümetine silahlı grupların mensuplarını kapsayacak bir genel af ilan etmesi için baskı yaptığı bildiriliyor.

İngiltere"de yayınlanan Financial Times gazetesi ABD"nin Irak"ta genel af ilan edilmesi için Nuri el-Maliki hükümetine baskı yaptığını belirterek, ismini açıklamadığı bir ABD yetkilisinin "Irak hükümeti geniş kapsamlı bir genel af konusunda program yapmalıdır" dediğini yazdı.

 

Söz konusu yetkilinin "acılı ve sancılı olmayan hiçbir kapsamlı genel af yoktur" dediğini nakleden Financial Times gazetesi, bu talebin Bağdat"ın şiddetli muhalefetine sebep olduğunu belirtti.

 

Irak"ta genel af önerisinin terörle mücadele vermekte olan Irak hükümeti tarafından tepkiyle karşılandığını belirten gazete, ABD"deki bazı çevrelerin de Amerikan askerlerini öldürenlerin de aftan yararlanacağı gerekçesiyle buna karşı çıkabileceğini yazdı.

 

saafonline.com

Irak Haberleri

Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı