El Arabiya televizyonuna demeç veren Irak Yüksek İslami Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim, yabancı askerlerin ülkeyi terk etmesini istediklerini belirterek bağımsız ve istikrarlı bir Irak istediklerini söyledi.
Bağdat ve Washington ilişkileri konusunda da değerlendirme yapan Abdulaziz el-Hekim, ABD ile dengeli bir ilişki kurmak istediklerini belirtti ve “ABD kendi çıkarlarını gözetiyor, biz de kendi çıkarlarımızı gözetiyoruz” diye konuştu.
ABD’nin Irak’ta daimi askeri üsler kuracağına ilişkin haberler konusunda da açıklamada bulunan el-Hekim, “bu konuda bir anlaşma imzalanması kesinlikle kabul edilemez” dedi.
Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile ABD Başkanı George Bush arasında imzalanan ve iki ülke ilişkilerinin uzun vadeli olarak geliştirilmesini öngören işbirliği protokolünün ardından ABD’nin Irak’ta kalıcı askeri üsler kurma konusunda anlaşma imzalamak peşinde olduğu öne sürülmüştü.
YDH
"ABD'nin Daimi Üsleri Kabul Edilemez"
Irak Yüksek İslami Konseyi Lideri Abdulaziz el-Hekim, ABD’nin Irak’ta daimi askeri üs kurmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Irak Haberleri
Irak direnişi: Amerikan varlığı artık Irak'ın Kürdistan Bölgesi ile sınırlı.
Irak direnişi bölgedeki ABD üslerine karşı 47 operasyon düzenledi.
Irak: ABD büyükelçiliğindeki hava savunma sistemi hedef alındı, içeriden duman yükseliyor.
Irak'ta ABD bağlantılı gizli tüneller keşfedildi