ABD ve İsrail, Ortadoğu'dan silinmek üzere

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ve İsrail'in Orta Doğu'daki varlığının yok olmak üzere olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ve İsrail'in Orta Doğu'daki varlığının yok olmak üzere olduğunu söyledi.

Devlet televizyonunun haberine göre, resmi ziyaret için iki gündür Tahran'da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim'i kabul eden Ahmedinejad, genel olarak Orta Doğu'daki sorunlara değindi, ABD ve İsrail'i ağır ifadelerle eleştirdi.

"ABD, Orta Doğu'daki planlarında peş peşe hüsrana uğradı" diyen Ahmedinejad, Arap ve İslam ülkelerinden uyanık olmalarını, direniş, birliktelik ve tutarlı bir işbirliğiyle bölgedeki bağımsız hükümetlerinin güçlendirilmesinin istedi.

Bush'un yeni Irak stratejisinin hedefinin, kendi hükümetinin imajını düzeltmek olduğunu ifade eden Ahmedinejad, "ABD, kendi varlığının devamı ve sömürgeci hedeflerine ulaşmak için bölgedeki bağımsız hükümetler arasında güvensizlik ve çatışma çıkarıyor. Ancak ABD ve İsrail'in Orta Doğu'daki varlıkları yok olmak üzere" dedi.

Filistin ve Lübnan konularına da değinen Ahmedinejad, bölge ülkelerinin Lübnan halkını desteklemesi ve Filistin'deki gruplar arasında birlik oluşturulmasına yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

"Filistin'deki gruplar arasında birlik sağlanırsa yok olmak üzere olan İsrail rejimi çok kısa bir süre içinde daha da zayıf düşer" diyen Ahmedinejad, aksi durumda ABD ve İsrail'in Müslüman ülkelere karşı baskılarının artacağını söyledi.

İran Haberleri

İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız