ABD, İran'a Havadan Saldıramaz

Rusya Hava Kuvvetleri Özel Birlikler Komutanı General Yury Solovyov İran'ın muhtemel ABD saldırısına karşı koyabilecek hava savunma sistemleri olduğunu söyledi.

Rusya Hava Kuvvetleri Özel Birlikler Komutanı General Yury Solovyov İran'ın muhtemel ABD saldırısına karşı koyabilecek hava savunma sistemleri olduğunu söyledi.

Solovyov İran hava savunma sisteminin çok güçlü olduğunu belirterek, "Şu anda İran bizden aldığı savunma sistemini kullanıyor. Bu sistem rahatlıkla ABD hava saldırısını başarısız kılabilir. İran ayrıca Fransa ve başka ülkelerden satın aldığı sistemlerle de savunmasını destekliyor." dedi. General Rusya'nın İran körfezindeki gelişmeleri de çok iyi takip ettiğini belirtti.

Rusya askeri istihbarat birimleri Nisan ayında ABD'nin İran'a muhtemel saldırı için hazırlıkları tamamladığı bilgileri yer alırken Kuveyt'te yayınlanan As-Siyasa gazetesi de Washigton kaynaklarına dayandırdığı haberinde İran Körfezi'nde bulunan birliklerin siyasi emir beklediğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksander Losyukov ABD'nin İran'a saldırı düzenleyeceği ile ilgili bilgilerin Washington'dan doğrulanmadığını kaydetti. Son günlerde Rusya medyasında yer alan bilgilerde 'Balık Avı' ismi verilen operasyonla ABD'nin İran'a 6 Nisan günü şafak vakti saat 4:00'da operasyon düzenleyeceği ve 12 saat sürmesi beklenen saldırı sonucu İran'ın tüm nükleer kapasitesinin yok edileceği belirtiliyordu.

İran Haberleri

İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız