Amerikan Senatosu, Irak'taki Amerikan askerlerinin gelecek yıl Mart ayı sonuna kadar çekilmesine yönelik tasarıyı görüşme kararı aldı.
Daha önce iki kez önlenen tasarının görüşülmesi, bu kez Cumhuriyetçilerin desteği ile 89'a karşı 9 oyla kabul edildi. Ancak Cumhuriyetçilerin sadece görüşmeyi kabul ettikleri, tasarının geçmesine karşı çıkacakları yorumu yapılıyor.
Bu durumda tasarının, Demokratların çoğunlukta olmasına karşın Senato'da onaylanabilmesi için gerekli 60 oyu alamayacağı belirtiliyor.
Onaylaması halinde ise, 4 ay sonra Irak'taki Amerikan askerlerinin çekilme işlemlerine başlanacak.
Plana göre, 2008 Mart ayı sonuna kadar Irak'ta Amerikan askeri kalmayacak. Buna benzer bir plan da Temsilciler Meclisi'nde gündeme getirildi.
ABD, Irak'tan Çekilmeyi Görüşecek
Amerikan Senatosu, Irak'taki Amerikan askerlerinin gelecek yıl Mart ayı sonuna kadar çekilmesine yönelik tasarıyı görüşme kararı aldı.
Irak Haberleri
Irak Direnişi: Hürmüz zorla açılırsa petrol platformları kalmaz
Irak İslami Direnişi, İşgalci ABD’ye Karşı Operasyonlarını Sürdürüyor
“Göze Göz” Mesajı: Irak Direnişi Bölgesel Sınırları Kaldırmakla Tehdit Etti