ABD Irak'tan 5 Bin Asker Çekecek

Amerikalı askeri yetkili, Amerikan ordusunun 5 bin kadar askerini Aralık ayı ortasına kadar Irak'tan çekeceğini açıkladı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta basın toplantısı düzenleyen işgal sözcüsü Tuğamiral George Smith, mevcut durumun ilk birliğin çekilmesini mümkün kıldığını ve "Bozkurt Tugayı"nın çekilmesinin 27 Kasım'da başlayacağını söyledi.

Sözcü, Irak'ın en tehlikeli bölgeleri arasında başta gelen Diyala vilayetine 14 ay önce konuşlandırılan Bozkurt Tugayı'nın 5 bin askerinin aralık ortasında Irak'tan ayrılmış olacağını kaydetti.

Amerikan ordusunun yaklaşık 164 bin askeri şu anda Irak'ı işgal altında tutuyor. Smith, uygun koşulların devam etmesi halinde, önümüzdeki dönemde toplam 5 tugayın Irak'tan çekilmesinin planlandığını da sözlerine ekledi.

Irak Haberleri

Irak Direnişi: Hürmüz zorla açılırsa petrol platformları kalmaz
Irak İslami Direnişi, İşgalci ABD’ye Karşı Operasyonlarını Sürdürüyor
“Göze Göz” Mesajı: Irak Direnişi Bölgesel Sınırları Kaldırmakla Tehdit Etti