"ABD, Irak'ta kapana kısıldı"

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, ABD'nin Irak'ta "kapana kısıldığını" belirtti.

Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen Annan, ABD'nin, Irak'tan askerlerini çekmesi baskıları ile aynı zamanda ülkeden ayrılmadan önce durumu istikrarlı hale getirmesi çağrıları arasında kaldığını belirterek, şunları söyledi:

"ABD, bir şekilde Irak'ta kapana kısıldı. Ne kalabiliyor ne gidebiliyor. Varlığının bir sorun olduğunu söyleyenler ve acele ayrılırsa durumun kötüye gideceğini söyleyenler var."

Annan, çekilmenin, güvenliğin daha fazla bozulmasına neden olmaması için Washington yönetiminin ülkeden çekilme zamanını çok dikkatli düşünmesi uyarısında bulundu.

Kofi Annan, hem Suriye hem de İran'a da "Irak'ta çözümün bir parçası" olmaları ve mezhep çatışmasının sona ermesi için Bağdat hükümetine yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Irak Haberleri

Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı