Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran Uzmanlar Meclisi (Meclis-i Hubregan) Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, bugün öğleden sonra Kum kentinde bir grup din adamını kabulünde yaptığı konuşmada Irak'taki istikrarsızlık ve güvensizlik meselesine değindi. Rafsancani, "İşgalciler Irak'ın emniyetini sağlayamıyor. Özellikle de Samarra kentinin güvenliğini sağlamaktan acizler" dedi.
Samarra kentinde işgalcilerin eliyle teröristler tarafından tahrip edilen kutsal mekanların yeniden inşasının gerekliliğine değinen Rafsancani, "Irak'ın tüm noktalarının güvenliği tam ve sürekli olarak sağlanmalıdır. İşgalciler, Irak'ta çoğunluğu oluşturan Şiiler'in etkinliğini azaltma çabası içinde" şeklinde konuştu.
Rafsancani, Irak'ta çıkmaza giren ABD'nin İran'dan yardım istemek zorunda kaldığını ve İran'ı muhasara etmek isterken kendisinin muhasara olunduğunu açıklamıştı.
ABD, Irak'ta Aciz Durumda
İran Uzmanlar Meclisi (Meclis-i Hubregan) Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, ABD'nin Irak'ta güvenliği sağlamaktan aciz olduğunu söyledi.
İran Haberleri
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor