Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Zamarai Bashary, yaptığı açıklamada, dün geç saatlerde ülkenin de güneyindeki Gazne'de devriye göre yapan Afgan polislerine aynı bölgede devriye gezen bir NATO konvoyundan ateş açıldığını söyledi. Açılan ateş sonucu 1 polis ölürken çatışmada bir bölge polis müdürü de yaralandı.
Sözcü, "Amerikan askerleri gece devriye görevinde idi. Direnişçi olabileceklerini düşünerek yoldaki kişilere (polislere) ateş açtılar" dedi.
NATO komutasındaki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) sözcüsü Binbaşı Luke Knittig olayı doğrularken, askerlere ateş açıldığını iddia etti.
ABD askerleri Afgan polisini öldürdü
Amerikan askerleri Afganistan'da bir operasyon sırasında "yanlışlıkla" bir Afgan polisi öldürürken, 1 polisi de yaraladı.
Afganistan Haberleri
Kızılhaç: Afganistan'da acil yardıma ihtiyaç var
Afganistan'da Bombalı Saldırı!
Tekfirci Teröristler Katliam Yaptı!
Muttaki: Afganistan'da Şiiler ve Sünniler arasında nifak yaratma çabaları başarısızlıkla sonuçlanmıştır
Moskova’dan Flaş Taliban Kararı