Abbas,Savaşı Önceden Biliyordu

Abbas, işgal yönetimini Gazze'ye savaş açması konusunda cesaretlendirmiş.

Cezire televizyonunun yayınladığı yeni belgeler, başkanlık süresi bitmiş olan Mahmut Abbas'ın, Siyonist işgal rejiminin Aralık 2008-Ocak 2009 tarihleri arasında Gazze'ye karşı başlattığı ve 1500 insanı katlettiği vahşi savaştan önceden haberdar olduğunu ortaya koydu.

Ekim 2009 tarihinde bölgeyi ziyaret eden Amerika Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell FKÖ'nün düşmanla görüşmelerden sorumlu yetkilisi Saib Arikat'la yaptığı görüşmede, Arikat'ın kendisine savaştan önce Siyonist Savaş Bakanlığına bağlı Güvenlik ve Siyaset Dairesi Başkanı Amos Gilat'ın Abbas'la görüşüp fikrini aldığını, Abbas'ın Gilat'a "Gazze'ye İsrail ordusunun bir tankı üstünde gitmek istemediğini" söylediğini aktarıyor.

El-Cezire'nin yayınladığı belgeler, Fetih yöneticilerinin hem bölgesel hem de uluslararası güçleri Hamas'a karşı kışkırttığını da gösteriyor.

Örneğin 11 Mart 2008 tarihinde bölgeyi ziyaret eden Ortadoğu Dörtlüsü temsilcisi Tonny Blair ile görüşen Ramallah'taki gayri meşru hükümetin başındaki Selam Feyyad kendisine şunları söylüyor: "Sınır kapılarının açılması iki tarafı keskin bıçağa benziyor. Hamas hareketinin kapıları açmada başarılı olduğu havası verilirse atılan füzeler semere vermiş demektir. Amerika idaresinden bu hususta İsrail'e baskı yapmasını bekliyoruz."

El-Cezire'nin yayınladığı belgeler, Fetih yöneticilerinin işgal rejiminden, Hamas'ı zayıflatıp iktidardan düşürmek için Gazze üzerindeki kuşatmayı daha da sıkı hale getirme talebinde bulunduklarını da gösteriyor.

Filistin Haberleri