Abbas'a İkaz: Ya Destek Ol, Ya da İstifa

Hamas, Abbas'ı Cihad Stratejisi Doğrultusunda Hareket Etmeye Ya da İstifa Etmeye Çağırdı

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı, Filistin'in bağımsızlığı için yeni bir mücadele stratejisi ortaya koymaya ya da istifa etmeye çağırdı.

Hamdan, 'Artık Mahmud Abbas'ın, bu görüşmelerin Filistin halkının lehine hiçbir şey ifade etmediğini ve etmeyeceğini anlamasının vakti gelmiştir. Gerçi O bunun farkında. Bizler de bu halkın haklarını elde etme konusunda asla gevşeklik göstermeyeceğiz' dedi.

Hamdan, Lübnan'ın güneyinde bulunan Sayda şehrinde katıldığı 'gözlerdeki Kudüs' adlı serginin açılışında yaptığı konuşma esnasında şunları söyledi.'Böylece Abbas'ın iki seçeneği var; Filistin'in özgürlüğü için halkına dönüp yeni bir mücadele stratejisi ortaya koymak ya da istifa etmek."

Ayrıca Usame Hamdan, Abbas'ın Birleşmiş Milletlere ya da Uluslar Arası Güvenlik Konseyine başvurmasının, uluslar arası onlarca karar Filistin halkı lehine uygulanmadığı sürece fayda vermeyeceğine dikkat çekti.

Öte yandan Uluslar Arası Kudüs Müessesesi Genel Müdürü Yasin Hammud da, "içinde bulunduğumuz dönemin kesinlikle Siyonist İsrail'in menfaatleri paralelinde gitmediğinin" altını çizerek "Çünkü bütün dünya, İsrail'in yalanlarını günden güne ortaya çıkarmaya başlamıştır. Ve eninde sonunda İsrail , işgal ettiği Filistin topraklarında Filistin'in ve İslam'ın hakkı karşısında boyun eğecektir" dedi.

Filistin Haberleri