Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören BM Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) oylamada "ret" oyu kullanan ve "çekimser" kalan ülkelerden açıklama isteyeceği bildirildi.
Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Abbas, İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören BMGK karar tasarısına ilişkin tutumları konusunda ABD, İngiltere ve Avustralya büyükelçilerinden izah istemek üzere Başmüzakereci Saib Ureykat'ı görevlendirdi.
BMGK'da yapılan oylamada, ABD ve Avustralya tasarıya ret oyu vermiş, İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda çekimser kalmıştı. Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya'nın evet oyu kullandığı tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı.
Abbas "ret" oyu kullanan ülkelerden açıklama isteyecek
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören BM Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) oylamada "ret" oyu kullanan ve "çekimser" kalan ülkelerden açıklama isteyeceği bildirildi.
Filistin Haberleri
Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…