Başkanlık süresi bitmiş olan Mahmut Abbas'a bağlı milisler üç gün önce işgal güçleri tarafından şehit edilen Kassam komutanlarından İyad Şelbaye'nin cenaze törenine getirilen Tevhid bayraklarını topladıkları gibi, şehide ait posterlerin matbaalarda basılmasını da engellediler.
Tulkerem'in bütün matbaalarını gezen şehit ailesine, matbaacılar utanarak ve özür dileyerek şehidin posterlerini basamayacaklarını, emrin yukarıdan geldiğini ve buna karşı yapabilecekleri bir şeyin olmadığını ifade ettiler.
Görgü şahitleri yaptıkları açıklamada, Şelbaye'nin şehit edildiği günden şimdiye kadar Abbas milislerinin şehidin evini, taziye çadırını ve etkinlikleri uzaktan takip ettiklerini; taziye çadırıyla şehidin evine girip çıkanları izlediklerini ve bu durumun Nur Şems kasabasında büyük bir öfkeye neden olduğunu ifade ettiler.
Abbas milislerinin zemin hazırlamasıyla işgal güçleri üç gün önce evine baskın yaptıkları İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından İyad Şelbaye'yi şehit etmiştiler.
Siyonist işgal devleti zindanlarında bulunan İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın liderlerinden Refet Nasif, Kassam komutanlarından İyad Şelbaye'nin Tulkerem'in Nur Şems Kasabasında şehid edilmesinin işgal ordusunun cinayeti işlemesi için cadde ve sokakları boşaltan Abbas'a bağlı milis güçlerin gözü önünde meydana geldiğini söyledi.
Bulunduğu zindandan, Esir Hareketi adına bugün (20 Eylül Pazartesi) Şelbaye ailesine gönderdiği taziye mektubunda Abbas yönetiminin Filistinli vatandaşların güven ve huzurunu sağlama konusundaki uygulamalarına da değinerek şöyle dedi: "Kendi vatandaşının güvenliğini sağlayamayan ve düşmandan koruyamayan biri onu tutuklama hakkına da sahip değildir. Halkı korumaktan aciz kalanların onu temsil ettiği iddiasında bulunması da doğru değildir."
Abbas milislerinin şehid Şelbaye'ye ait posterlerin basılmasını engellemesini kınayan Nasif, Abbas milislerinin ortaya koyduğu tavrın Şelbaye'nin düşmanla işbirliğinin soncu olarak şehit edildiğini açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.
Nasif devamla, Şehid ailesiyle Tulkerem halkının şehidin cenazesine katılarak direnişin etrafında kenetlendiğini bir kez daha kanıtlamasını tebrik ve takdir ettiklerini ifade etti.
fiem