Abbas Hala Erken Seçim Diyor

Filistin'deki çatışmaların ve karışıklığın baş aktörü Mahmud Abbas, erken seçim kararını yineledi.

Filistin'deki çatışmaların ve karışıklığın baş aktörü Mahmud Abbas, erken seçim kararını yineledi.

Yaptığı erken seçim talebi ile Filistin'i iç savaşa sürükleyen, ABD ve İsrail'in "ılımlı" diye destekledikleri Filistin Devlet Başkanı Abbas, görüşmelerde bir anlaşmaya varılamaması halinde erken genel ve devlet başkanlığı seçimleri yapma seçeneğine başvuracaklarını bildirdi, ancak görüşmeler için herhangi bir zaman sınırından söz etmedi.

Mahmud Abbas, Hamas'ın kurduğu güvenlik biriminin, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle dağıtılması gerektiğini de söyledi.

Hamas'ın geçen yıl kurduğu güvenlik birimi konusunda Abbas, "Bu, meşru değil ve yasa dışı. Bir güvenlik gücünün kurulması yasa gerektirir ve böyle bir yasa geçmedi" diye konuştu.

Abbas, Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Hamas ile El Fetih arasında süren sokak çatışmalarından ötürü "kendisini kötü hissettiğini" belirtti.

Abbas ayrıca, dün İsrail'in güneyindeki Eylat kentinde düzenlenen istişhad eyleminide kınadı.

Mahmud Abbas, "Bunu kınıyorum. Bu eylemin tek başına, İsraillilerle Gazze Şeridi'nde vardığımız ateşkesi etkileyeceğini sanmıyorum" dedi.

Ancak Abbas'ın konuşması akabinde Siyonist rejim, Gazze'ye yakın bir sınır bölgesinde hava saldırısı düzenledi.

Filistin Haberleri