Yunan ve Kıbrıslı Rum parlamenterler ile Ermeni diasporasının girişimleriyle Türkiye aleyhinde ağırlaştırılan rapor, şimdi sosyalist, yeşiller ve liberal grupların hazırladıkları değişiklik önergeleriyle Ankara açısından daha kabul edilebilir bir hale getirilmeye çalışılıyor.
Kabul edilen değişiklik önergeleriyle Türkiye"nin AB üyeliği öncesinde sözde Ermeni soykırımını tanıması gerektiği öne sürülmüş ve Türkiye"nin Pontuslu Rumlara ve Süryanilere soykırım yaptığı iddia edilmişti.
Ana mesajı "Türkiye"de reform süreci yavaşladı" olan raporun en tartışmalı bölümünü Ermeni soykırımı iddialarının kabulünün üyelik şartı haline gelmesini isteyen madde oluşturuyor.
Hollandalı parlementer Camiel Eurlings"in hazırladığı raporun yarın oylanması bekleniyor.
Eylül ayı başında, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu"nda yapılan oylamada kabul edilen değişiklik önergeleriyle raporun içeriği Türkiye aleyhine sertleştirilmişti.
AB İçin Tarihimizi Yeniden Yazacağız
Kabul edilen değişiklik önergeleriyle Türkiyenin AB üyeliği öncesinde sözde Ermeni soykırımını tanıması gerektiği öne sürülmüş ve Türkiyenin Pontuslu Rumlara ve Süryanilere soykırım yaptığı iddia edilmişti.
Güncel Haberleri
İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı