400 Kişi İstifa Etti

Ürdün'de bulunan ihvan teşkilatı içinden yenilikçi 400 kişi teşkilattan istifa ettiğini açıkladı

Ürdün’de Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi partisinden 400 yönetici istifa etti

İhvan teşkilatına bağlı fakat yenilikçi bir yöntemine sahip olan Ortaklık ve Kurtarma kurulu, yayınladığı yazılı bildirisinde, İslami Çalışma Cephesi partisi üyesi 400 kişinin partiden çekildiğini, Bunların arasında parti kurucu, yöneticileri, eski Şura üyeleri ve eski milletvekillerinin bulunduğunu belirtti.

İleride yeni çekilmelerin olacağını iddia eden Ortaklık ve Kurtarma kurulu, daha sonra bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılacağını duyurdu.

Ürdünlü yazar ve siyasi analist Hüseyin El Raveşde, istifaların ihvan teşkilatının üst yöneticileri arasında devlet anlayışı, teşkilatın dış uzantılarıına bağlanma, demokrasi ve kadınların rolü hakkında tutumu hakkında gibi bazı konularda siyasi ve fikri anlaşmazlıklardan kaynaklandığını, Teşkilatın Mısır’daki durumdan etkilenmiş olabildiğini ifade etti. 

Raveşde, İhvan içindeki fikri anlaşmazlıkların derinleşmesi sonucunda 3 ayrı siyasi oluşuma bölündüğünü, bunların İslami Çalışma Cephesi Partisi, Zemzem girişimi yanlıları ile Ortaklık ve Kurtarma girişimi yanlıları kaydetti

Afrika Haberleri

Gazze'den Mısır'a Gitmenin Bedeli Beş Bin Dolar
Fas ile Siyonist Şirket Arasında Yeni Anlaşama İmzalandı!
Mısır'da İhvan'ın 8 liderine idam Cezası Verildi!
Filistinlileri Sina'ya Sürmeye Hazırlanıyorlar! Siyonist Yetkililerin Kahire Ziyaretinin Ayrıntıları Belli Oldu!
Güney Afrika'dan Acı Açıklama: Soykırım suçu da işlese Cezasız Kalıyor