Rusya FSB Güvenlik Servisi, İnguş Cumhuriyeti'nde yaşanan çatışma sırasında şüpheli 3 çeçen direnişçinin şehid edildiğini duyurdu.
İnguş Cumhuriyeti'nde Rus güvenlik güçleri ile Çeçen direnişçiler arasında meydana gelen çatışmada 3 Çeçen şehid oldu.
FSB Güvenlik Servisi sözcüsü;
"Federal yetkililer tarafından aranan 3 terörist öldürüldü. Çeçen direnişçiler hakkında daha önceden Grozni Savcılığı tarafından açılan bir tahkikat bulunuyordu"
açıklamasında bulundu.
Çatışmanın FSB ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik güçlerinin direnişçileri tutuklamak üzere bölgeye gittikleri sırada karşı saldırının başlatılması üzerine yaşandığı bildirilirken, direnişçilerin Çeçen lider Doku Umarov'a doğrudan bağlı oldukları kaydedildi.
Öte yandan İnguş Cumhuriyeti'nde Çeçen direnişçiler ile Rus hükümet güçleri arasında daha önce de çeşitli çatışmalar yaşanmış ve çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.