Filistin Enformasyon Merkezi
Siyonistlerin gazetelerinden Maariv bugünkü (30 Haziran Çarşamba) sayısında yayınladığı işgal devletindeki kumar salonlarıyla ilgili haberinde kanunların kumarhaneleri yasakladığını, gazinoların çalışmasına da sıkı kurallar getirdiğini yazdı.
Gazete, İsraillilerin hükümetleri tarafından imkânsız hale getirilen kumar oynama rüyalarını Abbas yönetiminin Eriha'daki kumarhane ile gerçeğe dönüştürdüğüne dikkat çekti.
İsrail hükümetinin kumarhane açma vaadinin kâğıt üzerinde kaldığını ve kanunu değiştirmek için de gerekli siyasi desteğin sağlanamadığını kaydeden gazete, İsraillilerin kolay para kazanma rüyalarının Eriha'ya taşındığını yazdı.
Filistin Özerk Yönetimi'nin Yahudi asıllı Avusturyalı milyarder Martin Schlaff ile işbirliği yaparak İsraillilerin kumarhane hayalini gerçekleştirdiğini ve Eriha'da "Oasis" kumarhanesini açtığını belirten gazete, lüks kumarhanenin kısa sürede İsraillileri kendisine çekmeyi başardığını kaydetti.
Haberde kumarhanenin verdiği hizmetlerden de bahseden gazete, her gün yaklaşık 3 bin İsraillinin kumar için Eriha'ya gittiğini, hafta sonlarında bu sayının daha da arttığını ve özel araçların kumarhane yolunda kuyruk oluşturduğunu bildirdi.
BBC televizyonu da önceki gün verdiği bir haberde, Selam Feyyad Hükümeti döneminde Ramallah kentinde birçok bar ve gece kulübünün açıldığına dikkat çekmişti.