28 Şubat mağduru öğretmen mesleğe döndü

28 Şubat döneminde diplomaları yok sayılarak mesleğinden alınan Mısır El Ezher Üniversitesi mezunu öğretmenler, yeniden mesleklerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor

Türkiye'nin değişik yerlerinde 8,5 yıl öğretmenlik yapan ve 28 Şubat sürecinde görevinden alınan İlyas Şahin, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yıllardır ayrı kaldığı öğrencilerine kavuştu. Postmodern darbe sürecinin mağdurları arasında 115 öğretmen de bulunuyor. Diplomalarının denkliği düşünülerek görevlerine son verilen 115 öğretmenin, 13 yıl aradan sonra göreve dönme süreci başladı.

Erdoğan Teziç'in başkanlığı döneminde YÖK'e yazılı başvuruda bulunan ve red cevabı alan İlyas Şahin, Yusuf Ziya Özcan'ın göreve gelmesiyle yeniden mesleğine dönme talebinde bulundu. Şahin, YÖK'ten gelen "fark derslerini verin, görevinize başlayın" cevabı üzerine, El Ezher Üniversitesi'nde alamadığı 4 dersi, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde aldı. Ardından denklik belgesini de alan Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı'na öğretmenliğe dönebilmek için müracaat etti. Milli Eğitim Bakanlığı da onay verince Şahin ve 100'e yakın arkadaşı göreve döndü. 10 yıldan beri Atatürk İlköğretim Okulu'nda memur olarak çalışan Şahin, bu zaman zarfında öğretmenliğe dönmek için defalarca YÖK'e başvurdu. 10 yıl süren hukuk mücadelesini kazanan Şahin, Bursa İnegöl İmam Hatip Lisesi'ne meslek öğretmeni olarak atandı.
Yeni Akit

Güncel Haberleri

Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?
İran Kuş Avlar Gibi Helikopter ve Uçak Düşürüyor!
İran İle Fransa Anlaştı! İran'dan Diplomasi Dersi!