Kastamonu Üniversitesi'nin 2009-2010 akademik yılı açılış programına, Rektör Bahri Gökçebay'ın skandal sözleri damgasını vurdu.
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından sadece bir oy almasına rağmen rektör olarak atanan Bahri Gökçebay, açılış konuşmasında İslâm'a, YÖK Başkanı'na ve İmam Hatip Liselerine saldırdı.
HÜSEYİN KULAOĞLU
Kastamonu Üniversitesi'nin 2009-2010 Akademik Yılı açılış programına Rektör Bahri Gökçebay'ın skandal sözleri damgasını vurdu. 3 Mart Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın'ın da katıldığı akademik yılın açılış programında esip gürleyen Bahri Gökçebay, İslâm'a, İmam Hatip Liselerine ve katsayı zulmünü kaldıran başta YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan olmak üzere YÖK üyelerine saldırdı.
GÖKÇEBAY: DİNİ EĞİTİM BİAT KÜLTÜRÜ
Siyasetçilerin, "çocuklarını eğitim sırasında dinini de öğrensinler diye İmam-Hatip Liselerine göndermek istedikleri" yönündeki görüşlerinin yanlış hatta toplumu tümüyle aldatmaya yönelik olduğunu ileri süren Gökçebay, gerekçesini ise İslâm'a hakaret etme cüretinde bulunarak şu şekilde anlattı; "Çünkü dini eğitim, 1400 yıl öncesinin tartışılamayan ve eleştirilemeyen kurallarına dayanır. Bu durum keskin bir biat kültürünü yaratır.
Bu koşullar altında aynı sınıf içerisindeki öğrenciyi nasıl yetiştireceksiniz? Biata dayalı düşünceye göre mi, felsefi düşünceye göre mi?" diye soran Bahri Gökçebay, ikisinin bir arada olmasının bilimsel açıdan imkânsız olduğunu öne sürdü. Gökçebay, "Siyasal İslâm şimdilik bu ikiliğe razıdır. Asıl amaç ve hedef genel liseleri ortadan kaldırıp tersine bir tevhid-i tedrisat oluşturmaktır" dedi.
YÖK BAŞKANI'NI HEDEF ALDI
Konuşmasının devamında skandal sözlerini sürdüren Gökçebay, Hürriyet gazetesi yazarı Oktay Ekşi'nin bir yazısından alıntı yaparak, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a hakaret etti.
Rektör Gökçebay, yazıdaki alıntıdan hareketle bu ülkenin kuruluş felsefesine ihanet edenlerin katsayı zulmünü kaldıran kişiler olduğunu iddia etti.
Devlet eski Bakanı İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Gökçebay'ın sözlerine tepki gösterdi. Başesgioğlu, "Bu konuşmayı başka zeminlerde değerlendireceğiz" dedi.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu da konuşmasında, Rektör Prof. Dr. Bahri Gökçebay'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Fikirlere elbette saygı duyacağını kaydeden Sıvacıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Ancak ben katsayı meselesine değinmek istiyorum. Çok konuşulup, çok tartışılıyor. Bunun muhasebesi iyi yapılmalı. Sen bu okul mezunusun, şu okul mezunusun diye birilerini yarışta geride başlatmak ne kadar doğru. Başkalaştırıcı, bir kenara itici şeklinde bir muameleye tabi tutulmak, pek tasvip edilecek bir durum değil" diye konuştu.
MESCİDLERİ KAPATMIŞTI
Skandal sözlerle gündeme gelen Rektör Prof. Dr. Bahri Gökçebay, yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Kastamonu Üniversitesi'nde 15 yıldır bulunan ve problem olmayan mescidleri, 15 gün içinde kapatmıştı.
TEK OY ALMIŞ, REKTÖR OLARAK ATANMIŞTI
Bilindiği gibi Bahri Gökçebay, Kastamonu Üniversitesi rektörlüğüne sadece 1 oy almasına rağmen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 5. sıradan atanmıştı.
vakit
1 oyluk küstah rektör
Sezer tarafından sadece bir oy almasına rağmen rektör olarak atanan Gökçebay, açılış konuşmasında İslâma, YÖK Başkanına ve İmam Hatip Liselerine saldırdı
Güncel Haberleri
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?