Yüzyılın Anlaşmasına Karşı Eylem Çağrısı

Yüzyılın Anlaşmasına Karşı Eylem Çağrısı

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Yüksek Heyeti'nden:Yüzyılın Anlaşması Planını Reddetmek İçin En Geniş Katılımlı Gösteri Çağrısı...

Filistin'de Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Yüksek Heyeti, Yüzyılın Anlaşması planının açıklanacağı söylenen Salı ve Çarşamba günleri (28-29 Ocak) bu planın kesin bir dille reddedilmesi için yapılacak etkinliklere ve gösterilere büyük destek verilmesini ve en geniş katılımın sağlanması için gereken duyarlılığın gösterilmesini istedi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Yüksek Heyeti bugün (27 Ocak Pazartesi) yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanacağı bildirilen söz konusu plana karşı Filistinlilerin bulunduğu her yerde kitlesel tepkiler düzenlenmesi için gereken organizasyonların sağlanmasını istedi.

Açıklamada bu planın Filistin halkına karşı kurulan düzenin ve hazırlanan komplonun, Filistin davasını tasfiye amacıyla yürütülen çabaların doğal ve beklenen bir sonucu olduğu ifade edilerek ABD'nin İsrail işgal rejimine ve onun Filistin halkının evlatlarına yönelik suçlarına destek verme stratejisinin kesintisiz bir şekilde devam ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada bu lanetli plana karşı mücadele için Filistin ulusal birliğinin sağlanmasının bir zaruret olduğu vurgulanarak bu birlikle kahramanca direnişin güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

Heyet, yerel ve uluslararası medyayı da Filistin halkının öfkesini kamuoyuna yansıtmak için gereken çabayı göstermeye çağırdı.

fiem