Yüzbinlerce İstanbullu, Filistin için Tek Yürek Oldu! (FOTO)

Yüzbinlerce İstanbullu, Filistin için Tek Yürek Oldu! (FOTO)

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik soykırımına tepki göstermek ve Filistin'e destek amacıyla İstanbul'da büyük bir yürüyüş düzenledi.

Dünyanın gözleri önünde işlenen alçakça soykırıma tep amacıyla sabah namazının ardından başlayan yürüyüş, Galata Köprüsü'nde son buldu. 7 Ekim'den bu yana soykırım yapan işgal rejiminin saldırılarında 22 bini aşkın kişi şehit oldu.

Organizaterler tarafından yapılan açıklamada, ekim ayından beri Gazze'den gelen haberlerin yaralara yeni yaralar eklediği belirtildi.

Katil israilin kadın, çocuk demeden Filistinlileri topyekun ve korkakça yok etmeye çalışması karşısında dünyanın ayağa kalktığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak; bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapan İsrail’in karşısında bir an olsun susmadık, susmayacağız. Özellikle sürecin uzamasıyla soykırım kanıksanmaya, rakamlar istatistiğe dönmeye başlamıştır. Buna karşı sessizleşen dünyaya güçlü bir uyarı yapmak istemekteyiz. Yılın ilk mesajını tüm dünyaya Türkiye’den ulaştırmak ve Gazze’deki katliama 'dur’ demek için 'yüzyılın yürüyüşünü ve buluşmasını' tertip etmekteyiz."

doğruhaber