Yine Baskın Düzenlediler !

Yine Baskın Düzenlediler !

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'yı bastı, Filistinlileri dışarı çıkardı

İsrail işgal güçleri dün gece işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı bastı ve İslami Vakıf muhafızları da dahil olmak üzere yüzlerce Filistinli ibadet edeni çıkardı.

Wafa haber ajansının bildirdiğine göre, İsrail askerleri daha sonra camiye giden kapıları kilitledi ve İslami takvimin son ayı olan Zilhicce'nin ilk günü münasebetiyle gece boyu namaz kılmak için gelen Filistinlilerin girişini engelledi .

Baskının ardından ibadet eden Filistinli kadınlar, askerler onları ayrılmaya zorlayana kadar protesto etmek için Eski Şehir'in Bab Al-Amoud (Şam Kapısı) bölgesindeki merdivenlere taşındı.

Yerel görgü tanıklarına göre baskının amacı, İsrailli yerleşimcilerin Müslümanların kutsal alanına baskın yapmasına izin vermek için Filistinli ibadet edenlerin yerleşkesini boşaltmaktı.

Filistinlilerin de bu sabah Mescid-i Aksa'da sabah namazı kılmalarına izin verilmedi ve namazlarını Eski Şehir'in kutsal yere giden ara sokaklarında kılmayı tercih ettiler.

Filistinliler, İsrail'i sistematik olarak Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Doğu Kudüs'ü Yahudileştirmeye çalışmakla ve onun Arap ve İslami kimliğini yok etmekle suçluyorlar.

Mescid-i Aksa, İslam'ın üçüncü en kutsal yeri ve uzun süredir devam eden bir anlaşma ile gayrimüslimlerin ibadet ve ayinlerinin yasak olduğu bir alandır.

Bununla birlikte, 2003'ten beri İsrail, yerleşimcilerin neredeyse her gün yerleşkeye girmesine izin veriyor.

İsrail, 1967 Arap-İsrail Savaşı sırasında Doğu Kudüs'ü işgal etti . 1980'de uluslararası toplum tarafından asla kabul edilmeyen bir hareketle tüm şehri ilhak etti.

Kaynak:TEVHİDHJABER

Kaynak:Haber Kaynağı