Yıldırım'dan S-400   Açıklaması

Yıldırım'dan S-400 Açıklaması

Bşbakan Binali Yıldırım, Rusya ile S-400 hava savunma füzesi alımı için anlaşmaya vardıklarını, nihai kararı Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin vereceğini söyledi.

Bşbakan Binali Yıldırım, Rusya ile S-400 hava savunma füzesi alımı için anlaşmaya vardıklarını, nihai kararı Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin vereceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur ve Vietnam ziyaretinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldırım, Rusya ile S-400 hava savunma füzesi alımı için anlaşmaya vardıklarını, nihai kararı Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin vereceğini açıkladı.

NTV'nin haberine göre Yıldırım'ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

-Suriye'de Rusya ve İran ile işbirliği içindeyiz. Türkiye ve ABD'nin sahada karşı karşıya gelme ihtimalini de değerlendirdi.

 

-(Türkiye ve ABD'nin sahada karşı karşıya gelme ihtimali) İki NATO ülkesinden bahsediyoruz olmamalı, olması için de bir sebep yok. PYD-YPG konusunda bize söylediklerinin dışında bir tutum alırlarsa tabii ki sorun olur.

-Savaş devletler arasında olur, biz bunları devlet olarak tanımıyoruz. Bir devlet bize kafa tutar, egemenlik haklarımıza karşı hareket içinde olursa bizim için savaş sebebidir. Ama burada Irak'ın parçası olan bir bölgesel yönetim var. Bu savaş nedeni olmaz. Ama Kuzey Irak yönetiminin bu yanlışta ısrar etmesinin anlamı yok.

-Durup dururken bir yere saldıracak değiliz. Bir yere operasyon davulla zurnayla yapılmaz. Taktik hazırlığı ve planlama süreci olur. Başka ülkenin topraklarına girmenin uluslararası istişareleri, hukuki zemini olması ve meşru mazaretin olması lazım.

-(Kılıçdaroğlu'nun tutuklanacağı iddialarıyla ilgili) 'İstihareye mi yatmış, neye

istinaden söylüyor? Gündemde kalmak için çıkarıyor.

-Spor branşlarında elde edilen başarıların olumlu ancak milli takımlarda Türk sporcuların sayısının artırılmalı. Böyle taşıma su ile değirmen dönmez. Kendi çocuklarımızı yetiştireceğiz. Dünya kadar para veriyoruz bunlara. Bunun adı 'Desinler ki ağanın fesi var' olur ancak.