YGS Sonuçları Açıklanıyor

YGS Sonuçları Açıklanıyor

niversiteye gitmek için çalışan toplam 2 milyon 265 bin 902 öğrenci, 12 Mart’ta ÖSYS yani Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sistemi kapsamında üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS’ye girdiler.

Üniversiteye gitmek için çalışan toplam 2 milyon 265 bin 902 öğrenci, 12 Mart’ta ÖSYS yani Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sistemi kapsamında üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS’ye girdiler. Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olanlar 4 yıllık lisans bölümlerine girebilmek için LYS’ye girecekler. Peki YGS sonuçları ne zaman saat kaçta ilan edilecek?
YGS SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
Geçtiğimiz yıl YGS sonuçları ÖSYM’nin belirttiği tarihte saat 08.00’de ilan edilmişti. Bu sene de yarın yani 28 Mart 2017 Salı günü sonuçların yine saat 8’de açıklaması bekleniyor.
YGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?
Öğrencilerin heyecanla beklediği YGS sonuçları ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden ilan edilecek. Adaylar sonuc.osym.gov.tr  adresinden erişebilecekleri platforma giriş yaparak YGS sonuçlarını öğrenebilecekler ki sonuçların açıklanmasının akabinde LYS başvuru süreci başlayacak.