Yeniden Refah'ın İttifak Şartları Belli Oldu!

Yeniden Refah'ın İttifak Şartları Belli Oldu!

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin 31 Mart seçimleri için ittifak koşullarını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, AK Parti’nin kendilerine belediye meclis üyelikleri, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi pozisyonlarda işbirliği teklifinde bulunduğunu bildirdi. Bekin, AK Parti’den İstanbul’da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara’da Pursaklar belediyelerini istediğini açıkladı.

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin ittifak görüşmelerinde şu ana kadar bir sonuç çıkmadı.

Heyetler arasındaki görüşmenin kesilmesinin ardından AK Parti ve Yeniden Refah heyetleri yeniden bir araya geldi.

AK Parti heyetiyle pazartesi günü gerçekleştiren görüşmede yer alan Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin açıklamalarda bulundu.

Milliyet’ten Didem Özel Tümer’e konuşan Bekin, “Türkiye genelinde oy oranlarının yüzde 5’in üzerinde olduğunu ve AK Parti’nin de bu destek olmadan bazı illerde kaybedeceğinin farkında olduğunu” söyledi.

AK Parti’nin teklifi

“Son görüşmede AK Parti’nin Ankara, İstanbul başta olmak üzere 10 büyükşehirde destek verilmesi teklifini ilettiğini” belirten Bekin, şunları söyledi: “‘Her şey tek taraflı olmaz’ dedik. Biz kendilerini tek taraflı desteklersek bunu teşkilatlarımıza anlatmamız mümkün değil. Somut teklifleri ilettik, ‘zaman daralıyor’ dedik. Sayın Cumhurbaşkanı ile müzakere edip karar alacaklar.”

Bekin, “AK Parti’nin belediye meclis üyelikleri, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi pozisyonlarda işbirliği teklifinde bulunduğunu” kaydederek, “Genel seçime başka bir partinin listelerinden girmedik, belediye seçimlerinde başka partinin listelerinden girmek etik değil. Biz hiçbir partinin arka bahçesi olmak istemiyoruz” diye konuştu.

Yeniden Refah ne istedi?

AK Parti’nin 2019’da MHP için bazı yerlerde adaylarını geri çektiğini kaydeden Bekin, Yeniden Refah’ın talebini şöyle açıkladı:

“Büyükşehirlerden istediğimiz ilçeler var; İstanbul, Ankara’da. İstanbul’da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara’da Pursaklar… Oy potansiyelimizin çarpanlı olduğu yerler. Malatya’da çok güçlüyüz mesela, orayı alma durumumuz söz konusu, oradan da çekebilir adayını AK Parti. Konya söz konusu olmadı. Sürpriz aday açıklamalarımız olabilir.”

Doğan Bekin, AKP’den en geç bu hafta içinde talepleri konusunda bir geri dönüş beklediklerini, kendileri adına son kararı verecek olanın da Fatih Erbakan olacağını söyledi.