Yeni kabineye dair notlar

Milli Savunma Bakanlığı'nı Vecdi Gönül'e zimmetlediklerini zannediyordum. Yanıldığıma sevindim.

Vecdi Gönül'den vazgeçilebildiğine göre Milli Savunma Bakanlığı bundan sonra gerçekten sivil otoritenin Milli Savunma Bakanlığı olabilir.

Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları bir an evvel Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmalı ve Ankara'daki tanklar bir an evvel şehir dışına (en az 100 kilometre) çıkarılmalı.


* * *
Sadullah Ergin benim kahramanlarımdan. Adalet Bakanlığı'nda destan yazdı. Yazmaya devam edebilecek olması ne güzel.


* * *
Hükümet Sözcülüğü'nün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a verilmesi isabet oldu. Yakışır.

TRT ve Anadolu Ajansı yine Bülent Arınç'a bağlanıyor galiba. Arınç'a arz-ı hal: TRT Türk ve Anadolu Ajansı'nın Suriye muhabirleri önümüzdeki dönemde de Mahir Esed'e -dolayısıyla Beşşar Esed'e- bağlı katiller sürüsünün avukatlığını yapacaklar mı? Yapmasınlar.

Bir de, Anadolu Ajansı'nın dili ne zaman düzelecek? "Cezayir'de 1991 yılında yapılan seçimleri köktendincilerin kazanması üzerine..." gibi cümleler kuruyorlar hâlâ. O "köktendinciler"in bir adı var; İslami Selamet Cephesi.

Bunlar bir yana; Bülent Arınç'ın uhdesindeki TRT'de bir sürü güzel şey yapıldı, önümüzdeki dönemde de yapılacak inşaallah.


* * *
Egemen Bağış'ı dikkatle izliyorum. Türkiye'yi Avrupa Birliği nezdinde gayet güzel temsil ettiğini düşünüyorum. Esas duruşta durmuyor, esaslı duruş sergiliyor. Bir keresinde "İran'a niye sert çıkmıyorsunuz?" diye hesap sormaya kalkmışlardı da, "Komşumuz İran'la nasıl konuşacağımızı sizden öğrenecek değiliz" demişti. Tabii ki AB hedefini gözetiyor, ama "Ne pahasına olursa olsun" diyecek kadar değil. Makul AB'ci. Avrupa Birliği Bakanı olması iyi oldu.


* * *
Milli Eğitim Bakanlığı'na tuttuğunu koparan bir adam getirildi: Ömer Dinçer.

Dinçer'e de arz-ı hal: Milli Güvenlik derslerine giren bazı subayların sivil akıntıya karşı kürek çektiklerini duyuyoruz. Bu ders kaldırılmalı, kaldırılmasa bile yeniden düzenlenmeli ve dersin subaylar tarafından okutulması uygulamasına son verilmeli.

Öte yandan Harp Okulları kısmen de olsa Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolüne girmeli ve subay adayı gençler "Millete ve milletin temsilcilerine, parlamentoya ve parlamentodan çıkan hükümete, başbakana ve cumhurbaşkanına sadakat şerefimizdir" şiarıyla hareket edecek şekilde yetiştirilmeli.

Bu işi yaparsa Ömer Dinçer yapar.


* * *
Ulaştırma Bakanı yine Binali Yıldırım olmayacaktı da kim olacaktı?

Durmak yok, yola devam. Hem duble otoyola, hem hızlı tren yoluna.

Hamiş: Mavi Marmara hâlâ sertifika bekliyor, Sayın Bakan.


yenişafak

Bu yazı toplam 1629 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar