Yeni Belgeler Ortaya Çıktı: İsrail  Filistinli Köylüleri Böyle Zehirlemiş

Yeni Belgeler Ortaya Çıktı: İsrail Filistinli Köylüleri Böyle Zehirlemiş

Haaretz gazetesi, İsrail işgal ordusunun 1972'de Nablus'un güneyindeki Aqraba köyünün sakinlerini boşaltmak için topraklarını zehirlediğini ortaya koyan belgeler yayınlıyor.

İsrail gazetesi "Haaretz", İsrail ordusunun 1972'de Nablus'un güneyindeki Filistinli Aqraba köyünün sakinlerini boşaltmak için topraklarını zehirlediğini ortaya koyan belgeler yayınladı.

Gazete, belgelerin "İsrail hükümetlerinin perde arkasında nasıl çalıştıklarını ve yerleşim projelerini daha önce anlatılmamış bir şekilde" anlattığını belirtti.

Başlangıçta, işgal güçlerinin İsrail ordusu için eğitim sahaları kurma bahanesiyle Filistin'in Aqraba köyü sakinlerinin topraklarına el koyduğunu anlattı. Filistinliler toprağı işlemeye devam etmekte ısrar ettikten sonra, askerler onların iş araçlarını sabote ettiler ve bölgeyi tartım ilaçlarıyla zehirlediler

İşgal güçlerinin Akraba'yı Filistinlilerden uzaklaştırma çabaları başarısız olunca, "bölgeye böcek ilacı püskürtmek için bir uçak göndererek çok uç bir çözüme başvurduklarına" dikkat çekerek devam etti. Havadan uçtu ve zehirli bir kimyasal yaydı. Hayvanlar zehirlendi.

Middle East Monitor web sitesi, İsrail'in 1947/48'deki Nakba sırasında Filistinlilere karşı nasıl biyolojik silahlar ve zehirler kullandığına dair gizli ayrıntıları ortaya çıkardı .

Site, diğer arşivlere ek olarak İsrail arşivlerinde saklanan orijinal belgelere dayanan tarihçiler Benny Morris ve Benjamin Kedar tarafından yakın zamanda yazılan bir makaledeki ayrıntıları yayınladı.

Makale, Bilimsel Kolordu'dan bilim adamlarının, savaş alanı birimleriyle birlikte, su kuyularını zehirlemek ve "tifo" bakterisini Arap köyleri ve şehirlerinin yanı sıra Mısır ve Ürdün orduları arasında yaymak için sistematik bir kampanyaya nasıl katıldıklarının ayrıntılarını veriyor.

Bu operasyonların amacı, Filistinli Arap nüfusu korkutarak bölgeden çekilmek ve Arap ordularını zayıflatmaktı.

Makale ayrıca biyolojik savaş kullanımının İsrail'in kurucusu ve ilk başbakanı David Ben-tarafından onaylandığını ortaya koyuyor.

KAYNAK:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı