Yemenli Gazeteci : Yemen'deki Savaşın Amacını Açıkladı

Yemenli Gazeteci : Yemen'deki Savaşın Amacını Açıkladı

Yemenli Gazetci : Yemen'deki savaşın amacı Amerikan hegemonyasını sürdürmekti

Yemenli bir gazeteci, Amerika'nın İsrail düşmanının güvenliğine karşı Yemen caydırıcı gücünden, bölgedeki hegemonyanın geleceğinden ve Yemen'in Filistin meselesiyle olan bağlantısından korktuğuna inanıyor.

Al-Khobar Al-Alimani internet sitesinin muhabiri Zakaria al-Sharabi, ISNA ile yaptığı röportajda şunları söyledi: Suudi Arabistan, Yemen güçleri tarafından kurulan caydırıcılık denkleminin bir sonucu olarak Yemen'deki sonuçsuz savaşın çıkmazından çıkmak zorunda kaldı. . Ancak bu savaştan çekilme kararı, Amerikan baskı ve diktalarından uzak hareket etme becerisine bağlıdır.

Yemen'deki savaşın, Yemen'deki Amerikan hegemonyasını sürdürmeyi amaçlayan bir Amerikan savaşı olduğu açıktır ve ABD, askeri seçeneklerin başarısız olacağından emindir ve ekonomik seçeneklere güvenmektedir. Bu Yemen'i teslim etmek değilse, kontrol altına almak olacaktır. Bu, bazı Amerikalı yetkililerin gündeme getirdiği bir konu. ABD'nin Yemen'deki özel temsilcisi Tim Linderking geçtiğimiz günlerde Sana'nın insani taleplerini imkansız talepler olarak nitelendirdi.

Eş Şarabi, Amerika'nın Yemen'deki savaşı bu ülke coğrafyasının ötesinde bir savaş olarak değerlendirdiğini ve İsrail düşmanının güvenliğine karşı Yemen caydırıcı gücünden, bölgedeki hegemonyasının geleceğinden ve Yemen'in İsrail'le olan bağından korktuğunu belirtti.

Bu Yemenli gazeteci şunu belirtiyor: Yemen güçleri, kararlı Yemen halkıyla birlikte, çatışmanın kurallarını belirleyebildi ve Suudi Arabistan'ın kaybeden taraf haline geldiği caydırıcılık denklemini istikrara kavuşturdu.

Suudi Arabistan'ın hayati tesislerine yönelik güçlü saldırıları ve bunların isabetliliğini, gelişmiş hava savunma sistemlerini de aşamadığını ve bu saldırıların Suudi yatırımlarının geleceğine ve Muhammed bin Selman'ın ekonomik görünümüne etkisini hatırlıyoruz. Koalisyonun çökmesini, koalisyon tarafları arasında iç çatışmaların ortaya çıkmasını ve bu çatışmanın çete gruplarına yansımasını da unutmuyoruz dedi

Kaynak: TEVHİDHABER